Naam: Amber Brekelmans

Functie: Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker

Geboren: 10-01-1993

Woonplaats: Sittard

Hobby’s: Reizen, wandelen, schilderen


Even voorstellen:
Mijn naam is Amber Brekelmans, ik ben 24 jaar oud en woon in Sittard. Samen met mijn ouders en twee broers ben ik opgegroeid in Geleen. Ik ben een echt familiepersoon en ben graag onder de mensen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om andere steden en culturen te bezoeken en om nieuwe dingen te ontdekken. Sinds mei 2016 ben ik werkzaam binnen Sport BSO Sjoepkar in Merkelbeek.

Studie:
Na het behalen van mijn diploma op het Graaf Huyn College in Geleen, ben ik begonnen aan de niveau 4 opleiding verpleegkunde. Al snel kwam ik erachter dat werken in de zorg toch niet helemaal bij mij past en heb ik na één jaar de switch gemaakt naar SPW-4 op het Leeuwenborgh college in Maastricht. Na drie leuke en leerzame jaren ben ik in 2013 afgestudeerd als pedagogisch medewerker. Nog niet uitgestudeerd, leergierig en op zoek naar meer diepgang ben ik in hetzelfde jaar begonnen aan de hbo-opleiding Pedagogiek op het Fontys College in Sittard. Op dit moment ben ik bijna klaar en kijk ik ernaar uit om mijn opgedane kennis als afgestudeerde pedagoog toe te passen in de praktijk.

Waarom de Sjoepkar:
In 2012/2013 heb ik kennis gemaakt met Sport Kinderopvang Sjoepkar omdat ik er mijn afstudeerstage mocht gaan lopen. Na een heel leuk jaar moest ik helaas afscheid nemen omdat ik verder ging studeren. Bijna vier jaar later ben ik heel blij dat ik terug ben bij de BSO. In mijn ogen is Sport Kinderopvang Sjoepkar een unieke kinderopvang waar zowel de kinderen als de medewerkers iedere dag opnieuw weer met plezier naar toe komen. Ik vind het belangrijk dat kinderen hun energie kwijt kunnen en voldoende bewegen, wat bij Sport kinderopvang Sjoepkar het geval is. Het gevarieerde sport- en bewegingsaanbod creëert tal van uitdagingen en ruimte voor ontwikkeling wat ik erg belangrijk vind binnen de kinderopvang.

Ambitie:
Mijn ambitie is om binnen onze opvang een omgeving te creëren waarin ieder kind  uniek is, zich veilig voelt en waar ruimte is voor ontwikkeling. Zowel de kinderen als hun ouders voelen zich vertrouwd en komen met plezier naar ons toe. Ik vind het belangrijk dat de kinderen kennis maken met verschillende vormen van sport en plezier krijgen in het bewegen. Door  te bewegen ontwikkelen de kinderen een positief zelfbeeld en groeien ze in hun motorische ontwikkeling en sociale omgang met andere.