Skip to main content

Voorschoolse opvang

Wij bieden een sprankelende start van de dag voor basisschoolkinderen van 4 tot 12 jaar met onze voorschoolse opvang.

Zodra u uw kinderen bij ons brengt, stappen ze een wereld binnen waar plezier en gezelligheid centraal staan, al vanaf 07:00 uur in de ochtend. Onze opvangruimtes zijn niet alleen gezellig ingericht, maar ook bedoeld om uw kinderen een gevoel van thuiskomen te geven. Vanaf 07:30 uur maken we er samen een gezellig ontbijtmoment van, waarbij we niet alleen waarde hechten aan het samenzijn, maar ook aan wat we eten. Met een breed scala aan voedingskeuzes leggen we de nadruk op gezonde voeding, omdat we geloven in een goede start van de dag. Na een voedzaam ontbijt zorgen onze toegewijde pedagogisch medewerkers ervoor dat uw kinderen veilig en wel op school aankomen.

Naschoolse opvang

Bij de Sjoepkar ontdekken we de toekomst van kinderopvang, gestoeld op een baanbrekende visie. Ons hart ligt bij de groei en ontwikkeling van elk kind, waarbij we hun unieke krachten en persoonlijkheden omarmen. We begrijpen dat geen twee kinderen hetzelfde zijn; elk kind heeft zijn eigen passies en potentieel. Daarom stemmen we onze zorg en aandacht af op de individuele interesses en uitdagingen van elk kind.

We erkennen dat veiligheid, sociale verbondenheid en liefde de essentiële pilaren zijn waarop kinderen bouwen om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Onze pedagogisch coaches creëren een omgeving waarin elk kind de ruimte krijgt om te bloeien, met een sterke nadruk op het vormen van een liefdevolle en vertrouwde band. Onze vernieuwende pedagogisch medewerkers fungeren als coaches die kinderen niet alleen ondersteunen en inspireren maar ook hun zelfvertrouwen voeden. Wij juichen de nieuwsgierigheid en creativiteit van elk kind toe, en bieden hen de vrijheid om de wereld om hen heen te verkennen.

Sport en spel zijn fundamentele elementen van ons programma, met de overtuiging dat fysieke activiteit cruciaal is voor zowel de gezondheid als de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Door middel van sport en spel bevorderen we zelfvertrouwen, discipline, en stimuleren we de cognitieve ontwikkeling van de kinderen. Bovendien helpt regelmatige beweging kinderen om beter te ontspannen en hun concentratie te verbeteren. Vandaar dat we een actieve leefstijl stimuleren, waarbij lichaamsbeweging door sport en spel een sleutelrol speelt binnen onze opvang.

“Wij zijn er om kinderen het vertrouwen te geven en te begeleiden op hun ontdekkingsreis”

Elk kind is uniek

In de kern van onze filosofie staat het onwrikbare geloof dat elk kind uniek is. Dit fundamentele principe vormt de ruggengraat van onze benadering. Voor ieder kind ontwikkelen we, in nauw overleg met de ouders, een persoonlijk ‘recept’, dat voortdurend wordt geëvalueerd en aangepast. Deze strategie erkent en viert de uniekheid van elk kind, wat de basis legt voor een omgeving waarin pestgedrag geen voedingsbodem vindt. In een wereld zonder starre normen kan niemand afwijken; uniciteit is de norm.

Een treffend voorbeeld van hoe we dit maatwerk leveren, is onze ‘emotiemeter’. Bij binnenkomst kunnen kinderen aangeven hoe ze zich voelen, een methode die het mogelijk maakt voor onze pedagogisch coaches om direct in te spelen op de emotionele staat van het kind. Dit instrument stelt ons in staat kinderen te ondersteunen bij het navigeren door hun emoties, en biedt hen de tools om deze op een gezonde manier te uiten en te beheren.

Wij geloven dat een kind pas echt kan bijdragen aan samenwerking, samenleving en het welzijn van anderen als het goed gaat met het kind zelf. Onze aanpak is gericht op het welzijn en de persoonlijke ontwikkeling van ieder kind, met als doel hen te helpen uitgroeien tot zelfbewuste, empathische individuen.

Openingstijden en Flexibiliteit

Voor een vliegende start bieden wij voorschoolse opvang van 07:00 tot 09:00 uur. Na schooltijd verwelkomen we uw kinderen weer tot 19:00 uur voor een middag vol plezier en ontwikkeling. Tijdens schoolvakanties en studiedagen staan onze deuren wijd open van 07:00 tot 19:00 uur, zodat uw kind geen moment van avontuur mist.

Aankomst en Vertrek

In de ochtendgloren, tussen 07:00 en 08:00 uur, kunt u uw kinderen bij ons brengen. Heeft u bijzonderheden te melden? Onze pedagogisch medewerkers staan klaar om te luisteren en ondersteuning te bieden. Na schooltijd zorgen wij voor het ophalen van uw kinderen, waarna ze in onze zorgzame handen zijn tot u ze weer ophaalt. Wij waarderen het als u ons op de hoogte brengt van wie uw kind ophaalt, voor dat extra stukje gemoedsrust.

Sluitingsdagen

Naast de wettelijke erkende feestdagen zijn wij ook op Carnavalsmaandag en gedurende één studiedag, welke tijdig wordt gecommuniceerd, gesloten. Daarnaast bieden we aangepaste openingstijden op kerstavond. De dagen dat wij volledig gesloten zijn, worden verrekend met uw urenpotje.

Registratie en Communicatie

Via ons ouderportaal, KOVNET, wordt de aanmelding een fluitje van een cent. Na een persoonlijke rondleiding en kennismakingsgesprek, zorgen we ervoor dat u alle benodigde informatie krijgt om uw kind bij ons te registreren. Correctheid en volledigheid van de gegevens versnellen dit proces aanzienlijk.

Flexibiliteit in Uren

Met ons unieke urenpotje bieden we flexibiliteit voor vakanties, studiedagen of die onverwachte extra opvangdag. Dit potje zorgt ervoor dat u uw uren slim en naar behoefte kunt inzetten, zonder zorgen over ongebruikte uren.

Ziekte en Afwezigheid

Mocht uw kind onverhoopt ziek worden of afwezig zijn, dan vragen we u dit tijdig aan ons door te geven. Zo kunnen we de uren verstandig herindelen en uw urenpotje optimaal beheren.

Een Dag bij Ons

Na schooltijd creëren we een thuis waar vriendschap, spel, en creativiteit centraal staan. Met een voedzame snack en diverse activiteiten bieden we ieder kind de kans om te stralen. Tijdens vakanties vullen we de dagen met een rijk programma aan activiteiten en themadagen, om elke dag onvergetelijk te maken.

Mentorschap

Elk kind krijgt een persoonlijke mentor uit ons team van pedagogisch medewerkers. Deze mentor is niet alleen een vertrouwenspersoon voor uw kind maar ook uw eerste aanspreekpunt voor alles wat met de ontwikkeling en het welzijn van uw kind te maken heeft. Zo waarborgen we een persoonlijke en betrokken benadering, elke stap van de weg.

Bruisend Vakantieprogramma bij Sjoepkar

Ontdek een oase van avontuur tijdens de schoolvakanties bij Sjoepkar! Vanaf de vroege ochtend tot de late avond, van 07:00 tot 19:00 uur, transformeren wij elke vakantiedag in een onvergetelijke ervaring vol sport, spel, en spannende uitdagingen. Uw kind wordt vanaf 07:00 uur met open armen ontvangen, waarna het avontuur echt begint omstreeks 10:00 uur.

Ons dagprogramma is een ware ontdekkingstocht. We blijven niet alleen binnen de muren van onze opvang, maar trekken er ook regelmatig op uit voor onvergetelijke uitjes. Of het nu gaat om een bezoek aan een lokale speeltuin, een avontuurlijk blote voetenpad, de natuurrijke Brunssumerheide, of zelfs een dag vol plezier in een pretpark; bij ons staat elke dag in het teken van nieuwe ervaringen.

Omdat we geloven in de kracht van een dag vullend programma, bieden we alleen volledige dagopvang tijdens vakanties aan. Dit zorgt ervoor dat uw kind het maximale uit elke vakantiedag kan halen, zonder tijdsbeperkingen.

Voor de meest actuele informatie over onze vakantieprogramma’s, inclusief details over aankomende vakanties en speciale activiteiten, nodigen we u uit om een kijkje te nemen op ons ouderportaal. Daar vindt u alles wat u moet weten om uw kind voor te bereiden op een vakantie vol avontuur bij Sjoepkar.

Kindgerichte Benadering bij BSO Sjoepkar

Bij BSO Sjoepkar plaatsen we de behoeften en het welzijn van uw kind altijd op de eerste plaats. Als verlengstuk van het gezin dragen we bij aan de opvoeding en ontwikkeling van uw kind, waarbij een nauwe samenwerking met ouders voor ons essentieel is.

We begrijpen het belang van betrokkenheid van ouders bij de opvang en groei van hun kinderen. Daarom hebben we een oudercommissie opgericht. Deze commissie speelt een cruciale rol in het verhogen van onze servicekwaliteit, doordat we grote waarde hechten aan de inzichten, ervaringen en expertise van ouders.

De momenten van brengen en ophalen zijn perfecte kansen voor ouders en begeleiders om waardevolle informatie over de kinderen uit te wisselen. We organiseren regelmatig ouderavonden om de betrokkenheid te vergroten, en staan altijd open voor persoonlijke gesprekken op verzoek.

De Oudercommissie van Sport BSO Sjoepkar

De oudercommissie vormt een onmisbaar adviesorgaan binnen onze organisatie. Deze groep betrokken ouders, die hun kinderen aan onze zorg toevertrouwen, vertegenwoordigt alle ouders van Sport BSO Sjoepkar. De commissie fungeert als spreekbuis voor de ouders en levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en het beleid van onze opvang.

Taken van de oudercommissie omvatten onder meer het fungeren als aanspreekpunt voor ouders, het verstrekken van advies namens de oudergemeenschap en het mede-organiseren van evenementen en bijeenkomsten. Hun inzet en betrokkenheid zijn van onschatbare waarde voor ons.

Heeft u interesse om bij te dragen aan de oudercommissie en zo een actieve rol te spelen in de gemeenschap van BSO Sjoepkar? Wij nodigen u van harte uit om u aan te melden via dennis@sjoepkar.nl. Samen maken we het verschil in de opvang en ontwikkeling van onze kinderen.

Outdoor BSO in Brunssum: Een Wereld Vol Avontuur

Welkom bij onze Outdoor BSO in Brunssum, gevestigd aan de Koningstraat! Wij zijn de ideale speel- en leerplek voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Onze ruime groepsruimte is met zorg ingericht, voorzien van gezellige speelhoekjes waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen met lego, poppen, of diverse bordspellen. Daarnaast is onze keuken het hart van veel gezamenlijke kook- en bakactiviteiten, van soep en pizza tot worstenbroodjes en koekjes.

Creativiteit krijgt alle ruimte in onze speciaal ingerichte crea-ruimte, waar we samen de mooiste knutselprojecten tot leven brengen. Als outdoor BSO ligt onze focus voornamelijk op buitenactiviteiten. We zijn bijna altijd buiten te vinden voor sportieve activiteiten zoals balspellen, teamspellen, hockey, en estafettes. Ook verkennen we de omgeving met wandelingen en speurtochten, waardoor we een dynamisch en compleet sport- en spelprogramma aanbieden.

Voor de voorschoolse opvang (VSO) zijn kinderen welkom vanaf 07.00 uur. Na een gezellig gezamenlijk ontbijt om 07:30 uur is er nog tijd voor een spel, voordat we om 08:15 uur de kinderen naar school brengen. Na schooltijd halen wij de kinderen op en brengen ze naar onze locatie. Vaak spelen we eerst buiten voordat we samen gaan zitten voor wat drinken en fruit, een perfect moment om te ontspannen en de dag door te nemen. Daarna duiken we in de middagactiviteiten, met sport bijna altijd in de frisse buitenlucht, afgewisseld met een ‘extra’ activiteit zoals koken, bakken of een creatieve bezigheid.

Bij onze Outdoor BSO in Brunssum staat geen dag stil en bieden we uw kind een rijke mix van plezier, leren, en ontwikkeling in een veilige en stimulerende omgeving. Uw kind zal zich hier gegarandeerd nooit vervelen!

Openingstijden
Sport buitenschoolse opvang Sjoepkar is geopend op:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
van 7:00 – 9:00 uur en van 14:00 – 19:00 uur
Woensdag
van 12:00 – 19:00 uur (De voorschoolse opvang op woensdag vind plaats van 07.00 – 09.00 uur op onze Locatie in Merkelbeek)
Tijdens vakanties en studiedagen
van 7:00 – 19:00 uur

Sjoepkar Sport buitenschoolse opvang Brunssum ‘outdoor’
Koningstraat 71 6441 GN Brunssum
Telefoonnummer: 06-39814918 * E-mail: info@sjoepkar.nl
BSO LRKP Brunssum : 631368759

Welkom bij BSO Merkelbeek in BMV de Henkhof

Ontdek onze buitenschoolse opvang (BSO) in het hart van Merkelbeek, genesteld in het gemeenschapshuis BMV de Henkhof. We bieden een warme en stimulerende opvangomgeving voor basisschoolkinderen van 4 tot 12 jaar.

Elke ochtend verwelkomen we uw kinderen vanaf 07:00 uur in onze sfeervolle accommodatie. Hier beginnen we de dag met een gezellig gezamenlijk ontbijt om 07:30 uur, een perfecte start van de dag.

De naschoolse opvang bij ons kenmerkt zich door een huiselijke en ontspannen sfeer. We starten de middag met een rustmoment, waarbij we samen iets eten en drinken om zo de overgang van de drukke schooldag naar onze ontspannen BSO-omgeving te vergemakkelijken. Vervolgens duiken we in een breed scala aan activiteiten, waarbij kinderen de keuze hebben om deel te nemen aan diverse beweegactiviteiten of te kiezen voor alternatieve bezigheden zoals koken, bakken, knutselen of het spelen van gezelschapsspellen. Ons activiteitenprogramma is zorgvuldig samengesteld om de ontwikkeling en vorming van uw kind te stimuleren, waarbij we steeds zoeken naar nieuwe uitdagingen om hen gezond en actief te houden.

BMV de Henkhof biedt ons de unieke mogelijkheid om gebruik te maken van een breed aanbod aan faciliteiten. Van de gymzaal en dans/toneelzaal tot de tennisbaan en het voetbalveld van Woander Forest, evenals het schoolplein van Basisschool St.Jozef. Deze veelzijdige omgeving stelt ons in staat om een divers en dynamisch programma aan te bieden dat inspeelt op de uiteenlopende interesses en behoeften van elk kind.

Bij BSO Merkelbeek in BMV de Henkhof staat uw kind centraal, en we verheugen ons erop om hen een plek te bieden waar ze zich kunnen ontwikkelen, spelen en groeien in een veilige en uitdagende omgeving.

Openingstijden
Sport buitenschoolse opvang Sjoepkar is geopend op:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
van 7:00 – 9:00 uur en van 14:00 – 19:00 uur
Woensdag
van 7:00 – 9:00 uur en van 12:00 – 19:00 uur
Tijdens vakanties en studiedagen
van 7:00 – 19:00 uur

Sjoepkar Sport Buitenschoolse Opvang Merkelbeek
Clemensweg 1 6447 AZ Merkelbeek
Telefoon: 06-22473033 * E-mail: info@sjoepkar.nl
BSO LRKP Merkelbeek: 270923135

Tarieven en Flexibiliteit bij Sport Buitenschoolse Opvang Sjoepkar

Bij Sport Buitenschoolse Opvang Sjoepkar bieden we zorg en plezier voor uw kind gedurende het hele jaar: 52 weken om precies te zijn, verdeeld over 40 schoolweken en 12 vakantieweken. Onze opvang werkt met vaste blokuren, waarbij de tarieven voor 2024 als volgt zijn gestructureerd:

BSO inclusief vakantieopvang: € 9,16 per uur
BSO exclusief vakantieopvang: € 10,16 per uur
BSO vakantieopvang: € 10,16 per uur
Incidentele (voorschoolse) opvang: € 10,16 per uur

Deze “All-In Tarieven” omvatten niet alleen het vervoer van en naar de basisscholen, maar ook (warme*) maaltijden, fruit, tussendoortjes, drinken, en de organisatie van activiteiten en uitstapjes, inclusief vervoer hiervoor.
* Bij speciale activiteiten.

Berekening Eigen Bijdrage

Om uw eigen bijdrage te bepalen, volgt u deze stappen:

Bepaal het aantal uren per maand: Bijvoorbeeld, als u 3 dagen van 4 uur per week opvang nodig heeft, met gemiddeld 4,33 weken per maand, komt dit neer op 52 uur per maand.
Vermenigvuldig de uren met het uurtarief voor een maandtarief: Bijvoorbeeld, 52 uur * € 9,16 = € 476,32.
Bereken uw kinderopvangtoeslag (KOT) via de website van de belastingdienst: Stel, dit bedraagt €425,00.
Uw eigen bijdrage is het maandtarief minus de KOT: Bijvoorbeeld, € 476,32 – € 425,00 = € 51,32.

Opvanguren en Duur

Voorschoolse opvang: vanaf 7:00 uur, duur 2 uur.
Naschoolse opvang: varieert van 4,25 tot 4,75 uur, afhankelijk van het tijdstip waarop school eindigt.
Studiedagen: van 7:00 tot 19:00 uur, duur 12 uur.
Studiemiddagen: van 12:00 tot 19:00 uur, duur 7 uur.
Vakantiedagen: van 7:00 tot 19:00 uur, duur 12 uur.

Bij Sjoepkar zetten we ons in voor transparantie en flexibiliteit, zodat u de beste zorg voor uw kind kunt plannen, afgestemd op uw behoeften en schema.