Skip to main content

Welkom bij Sport KDV ‘t Sjoepkerke: Een Thuis Weg van Huis

Bij Sport KDV ‘t Sjoepkerke bieden we een warme en stimulerende plek voor kinderen van 10 weken tot vier jaar, waar liefde, leren en lachen centraal staan. Onze verticale groepen stimuleren interactie en ontwikkeling over leeftijdsgrenzen heen, met speciale aandacht voor de allerkleinsten.

We zijn het hele jaar door geopend om tegemoet te komen aan de behoeften van drukke gezinnen, met flexibele openingstijden van maandag tot vrijdag, van 7.00 tot 19.00 uur. We erkennen het belang van de eerste levensjaren voor de ontwikkeling van elk uniek kind en hebben ons kinderdagverblijf ingericht om een rijke leeromgeving te bieden.

Ons toegewijde team speelt een cruciale rol in de ondersteuning van de ontwikkeling van uw kind, met een focus op zelfstandig spel en het stimuleren van natuurlijke nieuwsgierigheid. Bij Sport KDV ‘t Sjoepkerke zorgen we voor een brug tussen thuis en opvang, waarbij we nauw samenwerken met ouders om de beste zorg en ontwikkelingsondersteuning te bieden.

Ontdek samen met ons een plek waar uw kind kan bloeien in een omgeving die aanvoelt als een tweede thuis, gedreven door hun eigen unieke nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht.

Wij vullen de “Sjoepkar” van uw kind voor een succesvolle toekomst

Ontdek de Wereld van Sport KDV ‘t Sjoepkerke: Een Reis van Groei, Ontdekking en Natuur

Bij Sport KDV ‘t Sjoepkerke koesteren we de unieke reis van elk kind. Wij geloven dat ieder kind zich ontwikkelt in zijn eigen tempo en op zijn eigen unieke manier, ontvouwend de talenten waarvoor het geboren is. Onze filosofie is geworteld in het bieden van de ruimte, begeleiding, en stimulans die kinderen nodig hebben om te bloeien. Dit vraagt om een speciale gevoeligheid en openheid van ons team, die met zorg en aandacht hun rol vervullen, elke dag opnieuw.

Ritme en Rust: Het Hart van Ons Dagelijks Leven
De structuur van onze dagen bij ‘t Sjoepkerke is ontworpen om een harmonieus evenwicht te bieden tussen activiteit en rust, tussen vrij spel en begeleide ontdekkingen. Door middel van vaste dagelijkse rituelen creëren we een omgeving van herkenbaarheid, rust, en veiligheid, waarin kinderen zich geborgen voelen om de wereld om hen heen te verkennen.

De Kracht van Hechting
Hechting is de kern van onze benadering. Wij begrijpen het diepe belang van het bouwen aan veilige en liefdevolle relaties tussen onze medewerkers en de kinderen. Daarom zorgen we voor consistentie in de zorg door vaste gezichten op vaste dagen. Onze benadering van zorg, zoals het voeden op schoot, benadrukt het belang van echt contact en veilige hechting, essentieel voor een gezonde emotionele en sociale ontwikkeling.

Natuurbeleving: Een Groene Draad door Ons Verhaal
Natuurbeleving staat centraal in alles wat we doen. Het biedt een onuitputtelijke bron van avontuur, leren, en welzijn. Door dagelijks buiten te spelen, en gebruik te maken van natuurlijke materialen, bieden we kinderen een rijke ervaring die bijdraagt aan hun fysieke, sociale, en emotionele groei. Onze nadruk ligt op het ervaren van de natuur, waarbij we de cognitieve uitleg overstijgen en kinderen de magie van de natuur laten ontdekken met al hun zintuigen.

Voeding: De Basis van Gezondheid en Ontdekking
In samenwerking met Pombella, zetten we ons in om kinderen van jongs af aan gezonde voedingskeuzes bij te brengen. Met maaltijden samengesteld in samenwerking met kinderdiëtisten, zorgen we voor een gebalanceerd dieet dat alle essentiële voedingsstoffen biedt voor de ontwikkeling van het kind. Pombella neemt de kinderen mee op een culinaire ontdekkingsreis, vol nieuwe smaken, geuren, en gerechten, ondersteunend aan hun groei en avontuur bij ‘t Sjoepkerke.
Ontdek meer over onze samenwerking met Pombella en hoe we bijdragen aan een gezonde start van het leven op www.pombella.nl. Samen bouwen we aan de fundamenten voor een gelukkige, gezonde toekomst voor elk kind.

Een Uitnodiging
Bij Sport KDV ‘t Sjoepkerke nodigen we u uit om deel te nemen aan deze bijzondere reis van ontwikkeling, ontdekking, en groei. Samen creëren we een omgeving waarin uw kind kan bloeien, ondersteund door de kracht van de natuur, de zorgvuldigheid van onze begeleiding, en de rijkdom van gezonde voeding.

Aanmelden en Kennismaken bij Kinderdagverblijf ‘t Sjoepkerke

Welkom bij de eerste stappen naar een verrijkende ervaring bij Kinderdagverblijf ‘t Sjoepkerke. Ons proces van aanmelden en intake is ontworpen om zowel ouders als kinderen op hun gemak te stellen en te zorgen voor een soepele overgang naar onze opvangomgeving.

Aanmelden: Uw Reis Begint Hier

  • Online Aanmelden: Uw kind aanmelden kan eenvoudig via onze website www.sjoepkar.nl. Dit snelle en efficiënte proces zorgt ervoor dat we direct beginnen met het plannen van uw intakegesprek.
  • Aanmeldformulieren: Voor wie de voorkeur geeft aan persoonlijk contact of papier, zijn aanmeldformulieren verkrijgbaar bij ons kinderdagverblijf. Deze kunt u ingevuld en ondertekend aan ons retourneren. Vervolgens nemen wij contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Intakegesprek: Een Persoonlijke Kennismaking
Tijdens het intakegesprek bespreken we uw wensen en de behoeften van uw kind, zoals rust- en eetgewoonten, en opvoedingswensen. Dit gesprek biedt ook de kans om uitgebreid kennis te maken met onze werkwijze, visie, en de dagelijkse gang van zaken binnen ons kinderdagverblijf. Het is een belangrijk moment om te zorgen dat onze opvang een perfecte match is voor uw gezin.

Dagindeling: Flexibiliteit en Structuur
Onze dagdelen zijn ontworpen om aan te sluiten bij uw schema, met ochtendopvang van 07.00 tot 13.00 uur en middagopvang van 12.00 tot 19.00 uur. Flexibele opvang is ook mogelijk, afhankelijk van onze capaciteit, zodat u buiten de standaard dagdelen extra opvang kunt regelen wanneer het nodig is.

Wenprocedure: Een Zachte Overgang
Om zowel kinderen als ouders te laten wennen aan de nieuwe omgeving en de mensen, hanteren we een zorgvuldige wenprocedure. We beginnen met korte verblijven die geleidelijk worden uitgebreid, zodat iedereen zich comfortabel en vertrouwd voelt bij ‘t Sjoepkerke.

Opzeggen, Wijzigen of Doorstromen
Veranderingen in uw opvangbehoeften kunt u schriftelijk doorgeven met inachtneming van een opzegtermijn van één maand. Wanneer uw kind de leeftijd van 4 jaar bereikt en klaar is om door te stromen naar de buitenschoolse opvang, begeleiden we deze overgang met zorg en aandacht.

Klachtenprocedure: Uw Tevredenheid, Onze Prioriteit
Open communicatie is de sleutel tot een succesvolle samenwerking. Mocht u onverhoopt een klacht hebben, dan moedigen we u aan deze eerst met ons team te bespreken. Indien nodig kunt u uw klacht escaleren naar onze manager of directeur. Uiteindelijk staat onze klachtencommissie klaar om te zorgen voor een bevredigende oplossing.

Bij Kinderdagverblijf ‘t Sjoepkerke zetten we ons volledig in voor het welzijn en de ontwikkeling van uw kind. Van de eerste kennismaking tot dagelijkse zorg en ontwikkeling, wij staan voor u klaar. Ontdek samen met ons een wereld van groei, spel, en ontdekking.

Ontdek het Dagritme bij Kinderdagverblijf ‘t Sjoepkerke

Bij Kinderdagverblijf ‘t Sjoepkerke geloven we in de kracht van structuur en regelmaat voor onze kinderen. Ons zorgvuldig ontworpen dagritme biedt niet alleen een vertrouwde routine voor de kinderen, maar ook de flexibiliteit om elk moment van de dag te benutten voor groei, spel en ontdekking.

Een Start Vol Warmte
Onze dag begint om 07.00 uur, een moment waarop ouders hun kinderen kunnen brengen en even tijd hebben voor een praatje. Een kopje koffie of thee staat klaar terwijl uw kind zich mengt in het vroege spel.

Samen Ontbijten: Een Gezond Begin
Dagelijks om 7.30 uur delen we een gezamenlijk ontbijt met de kinderen van de Sport BSO de Sjoepkar. Voor ouders die dit wensen, zorgen wij voor een voedzame broodmaaltijd en drinken, waarbij samen eten het gevoel van gemeenschap en samenzijn versterkt.

Onze Globale Dagindeling
07.00-09.00: Een zachte start van de dag waarbij kinderen worden verwelkomd.
09.00-11.30: Een blok vol activiteiten waar creativiteit en beweging centraal staan, onderbroken door een gezond tussendoortje.
11.30-12.00: Tijd voor een gezamenlijke lunch, waarbij we zorgen voor een evenwichtige maaltijd.
12.00-13.00: Verzorgingsmoment gevolgd door het afscheid van de ochtendkinderen en het verwelkomen van de middaggroep.
13.00-15.00: Een rustiger tempo voor de middag, met ruimte voor rust of kalme activiteiten.
15.00-15.30: Verzorgingsmoment dat overgaat in een gezamenlijke activiteit zoals zingen of voorlezen.
15.30-16.00: Een gezond tussendoortje om de energie weer aan te vullen.
Vanaf 16.00: Flexibele activiteiten afgestemd op de ophaaltijden van de kinderen.

Flexibiliteit en Zorg
Ons dagritme is flexibel genoeg om aan te passen aan bijzondere dagen zoals verjaardagen, mooi weer voor extra buitenactiviteiten, of uitstapjes, zonder de vertrouwde structuur uit het oog te verliezen. Dit evenwicht tussen structuur en spontaniteit zorgt ervoor dat elk kind zich optimaal kan ontwikkelen en zich tegelijk veilig en vertrouwd voelt.

Bij Kinderdagverblijf ‘t Sjoepkerke staat de ontwikkeling van uw kind centraal, binnen een dagritme dat ruimte biedt voor zowel gestructureerde als vrije activiteiten, afgestemd op de behoeften en interesses van elk kind. Ontdek samen met ons een wereld waar elk moment telt!

Welkom bij Sport KDV ’t Sjoepkerke: Een Speelveld van Ontwikkeling en Plezier

Bij Sport KDV ’t Sjoepkerke, gevestigd in zowel Brunssum als Merkelbeek, hebben we een duidelijke missie: het bieden van een stimulerende omgeving waarin kinderen de vrijheid hebben om te bewegen, te spelen en te groeien. We begrijpen het belang van fysieke activiteit voor de ontwikkeling van jonge kinderen en zetten ons in om elk kind de beste start in het leven te geven.

Een Rijke Speelomgeving voor de Allerkleinsten
Voor de Allerkleinsten: We hebben specifieke zones ingericht waar de jongste kinderen veilig kunnen ontdekken en spelen, met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling op hun eigen tempo. Onze binnen- en buitenactiviteiten zijn ontworpen om aan de fysieke behoeften van elk kind te voldoen, terwijl we tegelijkertijd hun creativiteit en zelfvertrouwen stimuleren.

Onze Unieke Buitentuin en Meer
Buitenspelen: Onze eigen buitentuin, compleet met buitenkeuken, zandbak, speelhuisje en moestuin, biedt een veilige en inspirerende plek waar kinderen in contact komen met de natuur. In Merkelbeek maken we daarnaast gebruik van de gymzaal, theaterzaal, bibliotheek en de nabijgelegen schoolpleinen en speeltuinen om een gevarieerd programma aan te bieden.

Horizontale Groepen: Een Huiselijke Sfeer
In onze twee horizontale groepen creëren we een rustige en huiselijke sfeer, waarbij onze pedagogisch medewerkers vanuit liefde en warmte handelen. De verbinding met thuis, betrokkenheid bij elk kind en het vertrouwen van ouders vormen het fundament van ons kinderdagverblijf.

Openingstijden: Altijd tot Uw Dienst
Sport KDV ’t Sjoepkerke verwelkomt uw kinderen van maandag tot en met vrijdag, van 7:00 tot 19:00 uur, zowel in Brunssum als in Merkelbeek. Dit biedt ouders de flexibiliteit die nodig is om werk en zorg voor hun kinderen optimaal op elkaar af te stemmen.

Onze Toewijding aan Ontwikkeling en Zorg
Wij zijn toegewijd aan de motorische, sociale en emotionele ontwikkeling van de kinderen. Door in te spelen op de natuurlijke bewegingsdrang en de zintuigen te stimuleren, zorgen we ervoor dat elk kind zich optimaal kan ontwikkelen in een warme en aandachtvolle omgeving.

Verbind U met Ons
Sport KDV ’t Sjoepkerke, waar uw kind de zorg, aandacht en stimulans krijgt die het verdient. Neem contact met ons op via de vermelde telefoonnummers of e-mailadressen voor meer informatie of om een bezoek te plannen. Samen zorgen we ervoor dat uw kind een onvergetelijke en verrijkende tijd bij ons heeft.

Sport KDV ’t Sjoepkerke Brunssum: Koningstraat 71, 6441 GN Brunssum, Tel: 06-12178562, E-mail: info@sjoepkar.nl, LRKP Brunssum: 196973569
Sport KDV ’t Sjoepkerke Merkelbeek: Clemensweg 1, 6447 AZ Merkelbeek, Tel: 06-24363211, E-mail: info@sjoepkar.nl, LRKP Merkelbeek: 225311707

Ontdek samen met ons een wereld waar ontwikkeling, spel en natuur hand in hand gaan.

Tariefinformatie en Berekening Eigen Bijdrage bij Kinderdagverblijf ’t Sjoepkerke

Welkom bij Kinderdagverblijf ’t Sjoepkerke, waar we 52 weken per jaar, elke dag vol zorg en aandacht voor uw kinderen klaarstaan. Onze opvang biedt flexibiliteit en kwaliteit, ondersteund door een duidelijk en transparant tariefbeleid.

Ons Aanbod
Bij Kinderdagverblijf ’t Sjoepkerke bieden we dagopvang aan in twee blokken van elk 6 uur, wat resulteert in een volledige dagopvang van 12 uur. Dit stelt ons in staat om zowel de ochtend- als de middagbehoeften van gezinnen te ondersteunen, met de flexibiliteit die ouders vandaag de dag nodig hebben.

Tariefstructuur
Het tarief voor onze diensten in 2024 bedraagt € 10,36 per uur.
Bovenstaande tarieven betreffen zogenaamde “All-In tarieven”. Dit
houdt in dat hier de brood- en warme maaltijden, fruit, tussendoortjes
en drinken bij zijn inbegrepen. Ook de luiers en alle andere
verzorgingsproducten verzorgen wij.
Deze all-inclusive aanpak zorgt ervoor dat uw kind gedurende de dag van alle benodigdheden is voorzien, zonder extra kosten of verrassingen.

Berekening van Uw Eigen Bijdrage

Het berekenen van uw eigen bijdrage aan de kinderopvangkosten is een eenvoudig proces:

  • Bepaal het aantal opvanguren per maand: Bijvoorbeeld, als u kiest voor 2 dagen van 6 uur per week, met een gemiddelde van 4,33 weken per maand, komt dit neer op 52 uur per maand.
  • Vermenigvuldig het aantal uren met het uurtarief: Bijvoorbeeld, 52 uur per maand x € 10,36 resulteert in een maandtarief van € 538,72.
  • Kinderopvangtoeslag (KOT) berekenen: Gebruik de website van de belastingdienst om uw kinderopvangtoeslag te berekenen, bijvoorbeeld € 475,00.
  • Uw eigen bijdrage: Trek de kinderopvangtoeslag af van het maandtarief om uw eigen bijdrage te bepalen, bijvoorbeeld € 538,72 – € 475,00 = € 63,72.

Transparantie en Ondersteuning
Bij Kinderdagverblijf ’t Sjoepkerke staan we klaar om u te ondersteunen bij het navigeren door de financiële aspecten van kinderopvang. We begrijpen dat dit proces soms ingewikkeld kan lijken en bieden daarom hulp bij het berekenen van uw eigen bijdrage en het aanvragen van kinderopvangtoeslag.

Kies voor Kinderdagverblijf ’t Sjoepkerke, waar kwalitatieve zorg en transparantie hand in hand gaan, om zo de beste zorg voor uw kind en uw gezin te waarborgen.