Sport BSO Sjoepkar

Voorschoolse opvang

Voorschoolse opvang bieden wij voor de kinderen van de basisschool in de leeftijd van 4 jaar tot en met 12 jaar.

U brengt de kinderen naar de locatie waar de voorschoolse opvang wordt verzorgd. De kinderen worden van 07:00 uur opgevangen in onze gezellige huiskamer. We gaan dan vanaf 07:30 uur gezellig samen ontbijten.

Naschoolse opvang

In een huiselijke sfeer start de middag met gezamenlijk iets te eten en te drinken. Zo creëren we een rustmoment zodat kinderen even kunnen afschakelen van de schooldag.

Daarna gaan we over op de geplande activiteiten.

Dagelijks hebben de kinderen de gelegenheid om mee te doen aan verschillende sportactiviteiten, tevens zullen we naast de sportactiviteiten ook een alternatieve activiteiten bieden voor kinderen die behoefte hebben aan een andere vorm van activiteit.

De inhoud van alle activiteiten zijn gericht op de vorming en ontwikkeling van uw kind, zo wordt uw kind op een gezonde wijze steeds weer uitgedaagd.

Waarom kiezen voor Sport BSO Sjoepkar ?

  • De veiligheid en het welbevinden van uw kind staan bij ons voorop.
  • In een ontspannen sfeer spelen, verkennen en ontdekken.
  • Deskundige pedagogisch medewerkers en goede begeleiding op de werkvloer.
  • Een organisatie die staat voor continu kwaliteitsverbetering met aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen.
  • Aandacht voor de samenwerking met u als ouder.

De kwaliteit van Sport BSO Sjoepkar waarborgt zich in een gerichte visie met betrekking tot kinderen ouders, personeel en locatie. Wij vangen de kinderen op in een gezonde omgeving die in het teken staat van sport en bewegen. Het kind staat centraal bij het bieden van een kleinschalige, gezellige maar wel leerzame opvang. Het voelt zich veilig bij het personeel en heeft de ruimte om zich begeleid te ontwikkelen op sociaal, motorisch en cognitief gebied.

Het opleidingsniveau van ons personeel biedt een stabiele basis voor onze visie. Bij onze leiding komen sport HBO en HBO pedagogiek samen. Met op deze basis ontwikkelde activiteiten stimuleren wij kinderen tot bewegen en bieden wij een gevarieerd sportaanbod dat bol staat van uitdagingen. Een belangrijk uitgangspunt is het stimuleren van sociale vaardigheden bij het kind. Deze combinatie staat tevens garant voor veiligheid, gezondheid, hygiëne, goede omgangsvormen, cognitieve vaardigheden zoals taal en rekenen.

Door onze kleinschaligheid zijn er korte lijnen naar kind, ouder en de school. Zo bouwen we een goede band op met het kind waardoor het zich snel thuis voelt in een veilige en beschermde omgeving. Bovendien kunnen we snel reageren op veranderingen en problemen.

De inrichting van onze locaties zorgt ervoor dat we de dag kunnen beginnen met een rustmoment.
We ontbijten in onze gezellige huiskamer en na schooltijd starten we met een gezond tussendoortje waarbij de kinderen kunnen vertellen wat ze hebben gedaan en/of beleefd. Daarna kunnen ze genieten van de diverse speelmogelijkheden aangepast aan de keuze van de kinderen. De binnen- en buiten -sportruimtes bieden ons de mogelijkheid om uitgebreid te variëren in sport en spel bij verschillende weersomstandigheden.

Wat doet uw kind gedurende de schoolvakanties?

Sjoepkar biedt gedurende de schoolvakanties week vullende programma’s vol sport, uitdagingen en leuke activiteiten. Uw kind is welkom vanaf 07.00 uur. Vanaf 10.00 uur starten we ongeveer met het dagprogramma. Het dagprogramma kan op de opvanglocatie zijn, maar ook worden er vaak elders uitjes gepland. Deze lopen uiteen van bezoek aan een speeltuin, blote voetenpad, Brunssumerheide, pretpark enz.

Vakantiedagen zijn bij ons altijd hele dagen opvang van 07.00 uur t/m 19.00 uur in verband met het dag vullende programma.

Voor een actueel overzicht van de vakanties verwijzen we u naar het ouderportaal.

Bij BSO Sjoepkar staan de behoeften van het kind centraal. In het verlengde van de ouders helpen wij in de opvoeding van hun kind. Hiervoor onderhouden wij goede contacten met ouders.

Om ouders meer te betrekken bij de opvang van hun kind hebben wij een oudercommissie. Om onze kwaliteit te verhogen hechten wij veel waarde aan de mening, de ervaringen en de kennis van de ouder.

De breng- en ophaalmomenten zijn momenten waarop de ouder en de begeleider belangrijke informatie kunnen uitwisselen over het kind. Regelmatig houden we ouderavonden en een gesprek aanvragen met een begeleider is natuurlijk altijd mogelijk.

Oudercommissie

Een belangrijk adviesorgaan voor Sport BSO Sjoepkar is de oudercommissie. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit ouders die via Sport BSO Sjoepkar één of meerdere kinderen bij de Sport BSO onderbrengen.

De commissie is de afvaardiging van alle andere ouders die opvang geregeld hebben via Sport BSO Sjoepkar. Voorbeelden van taken en mogelijkheden van de oudercommissie zijn als volgt. De commissie vormt het aanspreekpunt voor alle andere ouders.
Hij vormt een belangrijke adviesstem, daar hij spreekt uit naam van alle ouders en Sjoepkar goede contacten met ouders prefereert.

Het mede-organiseren van bijeenkomsten is ook een belangrijke taak van de oudercommissie. Kortom, de oudercommissie is een zeer belangrijk adviesorgaan voor ons

Bij interesse kunt u zich aanmelden via dennis@sjoepkar.nl

Locatie Brunssum

Onze Outdoor BSO is gelegen op de Koningstraat in Brunssum. We bieden opvang voor kinderen in de leeftijd van 4 – 12 jaar. Onze grote groepsruimte is gezellig ingericht met verschillende hoekjes zodat de kinderen rustig kunnen spelen met bijvoorbeeld lego, poppen of lekker aan tafel met een (bord) spel. Ook beschikken wij over een riante keuken waar we regelmatig samen iets koken of bakken (soep, pizza, worstenbroodjes, bananenbrood, koekjes etc.).
Daarnaast hebben wij een gezellige crea-ruimte waarin we samen mooie knutselwerken kunnen maken. Doordat wij een ‘outdoor’ BSO zijn, zijn wij voor onze sport activiteiten (bijna) altijd buiten. Denk hierbij aan balspellen, teamspellen, hockey, estafette etc. Maar we trekken er ook vaak op uit door bijvoorbeeld wandelingen of speurtochten te doen.
Door de afwisseling met binnen en buiten- activiteiten kunnen wij een heel compleet sport en spel aanbod aanbieden.

Mocht u uw kind aanmelden voor de VSO dan is uw kind welkom vanaf 07.00 uur en rond 7.30 uur gaan wij gezellig samen ontbijten waarna er nog tijd om even te spelen en rond 8.15 uur brengen wij de kinderen zelf naar school.
Na school worden de kinderen door ons opgehaald en naar de locatie gebracht. Vaak gaan we voor het fruit eten met de kinderen buiten spelen totdat iedereen er is. Als alle kinderen aanwezig zijn gaan we samen wat drinken en fruit eten. Dit is een moment om even bij te komen van de schooldag en even te kunnen afschakelen. Samen praten we over de dag, is er tijd voor persoonlijke aandacht en vertellen we hoe de middag er uit gaat zien. Na het fruit gaan wij starten met de activiteiten.
Onze sport activiteiten zullen (bijna) altijd buiten plaats vinden! Daarnaast bieden we een ‘extra’ activiteit aan zoals koken/bakken of een creatieve activiteit. Uw kind hoeft zich dus niet te vervelen!

 

Openingstijden BSO Brunssum

Maandag, dinsdag, donderdag
Van 7.00 – 9.00 uur en van 14.00 – 19.00 uur

Woensdag
Van 12.00 – 19.00 uur

Vrijdag
Van 7.00 – 19.00 uur

De voorschoolse opvang op woensdag vind plaats van 07.00 – 09.00 uur op onze Locatie in Merkelbeek.

 

Sjoepkar Sport buitenschoolse opvang Brunssum ‘outdoor’

Koningstraat 71 6441 GN Brunssum

Telefoonnummer: 06-39814918 * E-mail: info@sjoepkar.nl

BSO LRKP Brunssum : 631368759

 

Locatie Amstenrade

Basisschool de Verrekijker in Amstenrade bied ons veel ruimte. Onze opvangruimte hebben we op een gezellige manier ingericht, zodat de kinderen zich er prettig voelen en er volop kunnen spelen (met lego, blokken), maar ook aan tafel kunnen zitten en een gezelschapsspel kunnen doen. Voor onze sportactiviteiten maken wij gebruik van de kleutergymzaal in de school, de voetbal/basketbalkooi achter de school en het ruime schoolplein. In overleg kunnen wij ook gebruik maken van de voetbalvelden van VVA en van de grote gymzaal in de Koeteleboet. Deze combinatie van binnen- en buitenruimte zorgt ervoor dat wij een divers en compleet sportaanbod kunnen aanbieden.

 

We starten de dag met samen gezellig ontbijten. Wanneer de school uit is, komen de kinderen naar de BSO ruimte (of worden uit de klas gehaald door de begeleiders) en wordt er gezamenlijk aan tafel iets gegeten (fruit, yoghurt, soep). Aan tafel krijgen de kinderen de kans te vertellen over hun dag. Dagelijks gaan we met de kinderen sporten. Te denken valt dan aan bijv. voetballen, gymmen in de gymzaal, verschillende tikspellen, maar ook bewegen op muziek.

 

Ook proberen we elke dag met de kinderen een frisse neus te gaan halen. Als een kind niet wil sporten, hoeft het zich niet te vervelen. Onder professionele begeleiding kan het kind ook knutselen, gezellig een boekje lezen of huiswerk maken.

 

Openingstijden

Sport buitenschoolse opvang Sjoepkar is geopend op:

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

van 7:00 – 9:00 uur en van 15:00 – 19:00 uur

Woensdag van 7:00 – 9:00 uur en van 12:30 – 19:00 uur

Tijdens vakanties zijn wij geopend van 7:00 – 19:00 uur op onze locatie in Merkelbeek.

 

Sjoepkar Sport Buitenschoolse Opvang Amstenrade

Gyselaar 80 * 6436 AZ AMSTENRADE

Telefoon: 06-24517533 * E-mail: amstenrade@sjoepkar.nl

BSO LRKP Amstenrade: 297280375

Locatie Merkelbeek

Onze BSO is gelegen in het gemeenschapshuis BMV de Henkhof in Merkelbeek. We bieden opvang voor kinderen van de basisschool in de leeftijd van 4 jaar tot en met 12 jaar.

U brengt de kinderen naar de locatie in BMV de Henkhof waar de voorschoolse opvang wordt verzorgd. De kinderen worden van 07:00 uur opgevangen in onze accommodatie en gaan dan vanaf 07:30 uur gezellig samen ontbijten.

De naschoolse opvang vindt plaats in een huiselijke sfeer en we starten de middag met gezamenlijk iets te eten en te drinken. Zo creëren we rustmoment, zodat kinderen even kunnen afschakelen van de schooldag. Daarna gaan we over op onze geplande activiteiten.

Dagelijks hebben de kinderen de gelegenheid om mee te doen aan verschillende beweegactiviteiten. Tevens zullen we naast de beweegactiviteiten ook een alternatieve activiteit bieden voor kinderen die even geen zin hebben om actief te zijn. Denk aan een kook/bakactiviteit, een knutselactiviteit of gezelschapsspellen. De inhoud van alle activiteiten zijn gericht op de vorming en ontwikkeling van uw kind, zo wordt uw kind op een gezonde wijze steeds opnieuw uitgedaagd.

BMV de Henkhof en omgeving geeft ons ontzettend veel ruimte om verschillende activiteiten uit te voeren. Zo kunnen wij gebruik maken van de gymzaal, dans/toneelzaal, tennisbaan, voetbalveld van Woander Forest en het schoolplein van Basisschool St.Jozef.

Openingstijden

Sport buitenschoolse opvang Sjoepkar is geopend op:

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

van 7:00 – 9:00 uur en van 14:00 – 19:00 uur

Woensdag van 7:00 – 9:00 uur en van 12:00 – 19:00 uur

Tijdens vakanties en studiedagen zijn wij geopend van 7:00 – 19:00 uur.

 

Sjoepkar Sport Buitenschoolse Opvang Merkelbeek

Clemensweg 1 6447 AZ Merkelbeek

Telefoon: 06-22473033 * E-mail: info@sjoepkar.nl

BSO LRKP Merkelbeek: 270923135

Sport Buitenschoolse Opvang Sjoepkar is 52 weken per jaar geopend, waarvan 40 schoolgaande en 12 vakantie weken.
Onze opvang kent vaste blok uren, en rekent met onderstaande uurtarieven (tarieven van 2022).
Vakantieopvang bij Sport Buitenschoolse Opvang Sjoepkar is 12 uur per dag; het aantal vakantie dagen en weken is flexibel.

BSO inclusief vakantieopvang € 7,72
BSO exclusief vakantieopvang € 8,72
BSO vakantieopvang € 8,72
Incidentele (voorschoolse) opvang € 8,72

Bovenstaande tarieven betreffen zogenaamde “All-In Tarieven”. Dit houdt in dat hier het vervoer van en naar de bovenvermelde basisscholen bij is inbegrepen. Maar ook de (warme*) maaltijden, fruit, tussendoortjes en drinken. Daarnaast verzorgen wij regelmatig activiteiten en uitstapjes inclusief het vervoer hiernaartoe.
*Bij speciale activiteiten

Berekening eigen bijdrage.
Om de eigen bijdrage te berekenen, dient u eerst het aantal uren per maand te bepalen; bijvoorbeeld 3 dagen van 4 uur met 4,33 weken per maand is 52 uur per maand.
Deze uren vermenigvuldigt u met bovengenoemd uurtarief tot een maandtarief; bijvoorbeeld 52 uur per maand * € 7,72 = € 401,44
Deze uren vult u ook in op de website van de belastingdienst om uw kinderopvangtoeslag te bepalen (KOT); bijvoorbeeld €360,-
Het maandtarief minus de KOT is uw eigen bijdrage; bijvoorbeeld € 401,44 – € 360,- = € 41,44

Wanneer Duur Aantal uren
Voorschoolse opvang vanaf 7:00 2
Naschoolse opvang 14:15 tot 19:00 4.75
14:30 tot 19:00 4.5
14:45 tot 19:00 4.25
vanaf 15:00 tot 19:00 4
Studiedagen 7:00-19:00 12
Studiemiddagen 12:00-19:00 7
Vakantiedagen 7:00-19:00 12

Algemene Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden zijn in te zien door op onderstaande link te klikken:

Leveringsvoorwaarden Sport Kinderopvang

 

KOVnet 

https://app.kovnet.nl/signin

GGD

Regelmatig inspecteert de GGD onze locaties en de wijze waarop wij de kinderen begeleiden met als leidraad het pedagogisch plan. Van ieder bezoek wordt een inspectie rapport gemaakt. De inspectierapporten zijn openbaar en in te zien  door op een van de volgende links te klikken:

Locatie Merkelbeek – [Inspectie RapportPDF]

Locatie Brunssum – [Inspectie RapportPDF]

Pedagogisch Plan

Reglementen, protocollen, procedures en pedagogisch beleid voor sport BSO Sjoepkar zijn beschreven en in te zien op locatie.

“Wij zijn er om kinderen het vertrouwen te geven en te begeleiden op hun ontdekkingsreis”